Ansökan

Process som visar viktiga datum för ditt gymnasieval. Tillgänglighetsanpassad bild finns under rubriken Dokument.

Viktiga datum för ansökan till gymnasiet. Klicka på bilden för förstoring.

Du gör ditt val till gymnasiet under perioden 10 januari-10 februari. Är du folkbokförd i Jönköpings, Aneby, Habo, Mullsjö eller Vaggeryds kommun gör du din ansökan via ansökningswebben.­

10 januari - 10 februari. Dags att göra ditt gymnasieval.

Nu är ansökningswebben öppen för att göra ditt gymnasieval.

Du beställer ditt lösenord via ansökningswebben (klicka på "Hämta ditt lösenord här"). Användarnamn är ditt personnummer.

Ansökningswebbenlänk till annan webbplats

10 april - 10 maj. Nu kan du justera ditt val.

Vill du justera ditt gymnasieval ska du alltid kontakta din studie- och yrkesvägledare för att få vägledning. Du kan inte på egen hand göra justeringar efter ansökningsperioden.

1 juli - 15 september. Sen justering, efter antagning.

En sen justering i gymnasievalet är en justering som görs efter den slutliga antagningen.

Tänk på att en sen justering kan påverka dina chanser att få en plats på ett program eftersom de elever som gjort sina val i tid får en plats före de elever som gör en sen justering.

Så här gör du en sen justering
Om du vill justera i din ansökan efter den slutliga antagningen fyller du i blanketten nedan. Vi rekommenderar att du alltid gör din justering i samråd med din studie- och yrkesvägledare som kan förklara hur du ska rangordna dina val så att din sena ansökan blir så bra som möjligt för dig.

Blankett: Sen justering i gymnasievaletPDF

Blanketten skannas och skickas som bild till e-post: gymnasieantagningen@jonkoping.se

eller postas till:
Antagningskansliet
561 24 Huskvarna

Lösenord till ansöknings­webben

Du som går i årskurs 9 beställer ditt lösenord via ansökningswebben (klicka på "Hämta ditt lösenord här"). Lösenordet skickas till den e-postadress som finns registrerad hos oss, vanligtvis din e-post i skolan. Det kommer att visas en röd text med information om till vilken e-postadress som lösenordet har skickats till.

Användarnamn är ditt personnummer (10 siffror).

Spara ditt lösenord
Du använder samma användarnamn och lösenord för att se ditt preliminära besked i april och för att se och svara på ditt slutliga antagningsbesked i juli.

Spara dina inloggningsuppgifter hela antagningsperioden, till den 15 september, och förvara dem på ett säkert ställe. Ett tips är att fota dem och spara i mobiltelefonen.

Ansökningswebbenlänk till annan webbplats

Du som vill söka om inför nästa läsår

Går du redan i gymnasiet men vill söka om inför nästa läsår kontaktar du studie- och yrkesvägledaren på din skola för att få information om hur du söker.

Du som inte går i skolan behöver registrera dig

Du som inte går i skolan men är folkbokförd i Jönköpings, Aneby, Habo, Mullsjö eller Vaggeryds kommun skickar e-post till gymnasieantagningen@jonkoping.se för att registreras som sökande till gymnasievalet.