Jönköpings kommun

Vård- och omsorgscollege

Två vårdelever hjälper en patient som sitter i en stol

Vård- och omsorgscollege i Jönköpings län är ett samarbete mellan skolor och arbetsgivare. Det innebär att du som utbildar dig inom Vård- och omsorgscollege får den kompetens som arbetsmarknaden efterfrågar.

Varför VO-College?

Behovet av en hållbar kompetensförsörjningen inom vård och omsorg är av stor vikt för välfärden i Sverige idag och framöver. Behovet av utbildade medarbetare växer liksom möjligheten till kompetensutveckling för redan anställda så att de har möjlighet att växa och utvecklas i sina yrkesroller.

Inom VO-College arbetar arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildare tillsammans för att skapa en hållbar och framgångsrik kompetensförsörjning inom vård och omsorg.

Det betyder att skolan samarbetar med arbetsgivare inom vård och omsorg så att det du lär dig stämmer överens med det som efterfrågas på arbetsmarknaden. Efter utbildningen får du ett diplom som visar att utbildningen är kvalitetssäkrad genom samverkan och det blir en merit när du söker jobb.

När du har tagit studenten kan du gå direkt ut i arbetslivet inom exempelvis hälso- och sjukvård, äldreomsorg, funktionshinderområdet eller psykiatri. Det är en viktig bransch med stort ansvar och din kompetens behövs.

Gymnasieskolor i vårt antagningsområde som ingår i Vård- och omsorgscollege:

Drottning Blankas gymnasieskola Länk till annan webbplats.

Erik Dahlbergsgymnasiet Länk till annan webbplats.

Fenix kultur och kunskapscentrum, Vaggeryd Länk till annan webbplats.

Lärlingsakademin Länk till annan webbplats.