Vård- och omsorgscollege

Två vårdelever hjälper en patient som sitter i en stol

Vård-och omsorgscollege i Jönköpings län är ett samarbete mellan skolor och arbetsgivare. Det innebär att du som utbildar dig inom Vård- och omsorgscollege får den kompetens som arbetsmarknaden efterfrågar.

Välkommen till vård-och omsorgsprogrammet

Under utbildningen kommer du att lära dig det du behöver för att vara förberedd inför kommande arbetsliv eller för vidare studier. Du kommer även få med dig kunskap som du kan använda i alla sammanhang i livet, oavsett vilken yrkesbana du väljer. Programmet ger möjlighet till grundläggande högskolebehörighet för högskola eller universitet.

Utbildningen är certifierad av Vård- och omsorgscollege. Det betyder att skolan samarbetar med arbetsgivare inom vård och omsorg, så att det du lär dig stämmer överens med det som efterfrågas på arbetsmarknaden. Efter utbildningen får du ett diplom som visar att utbildningen är kvalitetssäkrad genom samverkan och blir en merit när du söker jobb.

När du har tagit studenten kan du gå direkt ut i arbetslivet inom exempelvis hälso- och sjukvård, äldreomsorg, funktionshinderområdet eller psykiatri. Det är en viktig bransch med stort ansvar, och din kompetens behövs.

Gymnasieskolor och program som ingår i Vård- och omsorgscollege i Jönköpings län:

Drottning Blankas gymnasieskolalänk till annan webbplats

Erik Dahlbergsgymnasietlänk till annan webbplats

Fenix kultur och kunskapscentrum, Vaggerydlänk till annan webbplats

Lärlingsakademinlänk till annan webbplats