Teknikcollege

Elev framför robot i industrimiljö

Teknikcollege ser till att din utbildning matchar de behov som Sveriges spännande teknik- och industriföretag har så att du är mer förberedd för arbetslivet eller vidare studier efter gymnasiet.

Plugga för ett spännande arbetsliv

Vi på Teknikcollege arbetar med utbildningar inom de yrken som efterfrågas mycket på arbetsmarknaden. Du som studerar på Teknikcollege kommer att stå bra rustad för den arbetsmarknad som väntar efter skolan. Det innebär stora möjligheter för dig, oavsett om du vill ha jobb direkt efter studenten, funderar på att läsa vidare på universitet eller är intresserad av att starta eget. Teknikcollege innebär kvalitetssäkring där företagen varit med och bestämt innehållet i din tekniska utbildning. Detta gör att du som genomför utbildningen blir attraktiv att anställa, eftersom utbildningen matchar kraven som arbetsmarknaden kommer att ställa på dig i framtiden. Den ger dig både en bred teoretisk och en praktisk grund. Stor vikt läggs vid din personliga utveckling och förmåga att arbeta i team.

Jobba med smarta lösningar

Är du kanske en påhittig, kreativ person som kommer på nya idéer? Tycker du exempelvis om att designa och uppfinna eller är nyfiken på hur saker är konstruerade? Vill du vara med och arbeta tillsammans med andra för bättre och smartare lösningar på vardagsproblem eller bidra med lösningar på globala utmaningar i samhället? Då är industri och teknikbranschen något för dig! Allt som finns runt omkring oss börjar ju i någons fantasi som en idé innan det tillverkas.

Få kontakt med arbetslivet

Framtidens jobb finns i hög utsträckning inom teknikindustrin som en stor mängd olika yrken vilket innebär att alla behövs med sina olika förmågor och färdigheter. Mångfald gynnar kreativitet och innovationer, vilket är viktigt för utveckling. Skolor inom Teknikcollege arbetar med utbildningar där du får möjlighet att knyta viktiga kontakter med näringslivet som hjälper dig att komma ut i arbetslivet snabbt.  När eller om du vill plugga vidare efter gymnasiet ger Teknikcollege dig en stabil grund för fortsatta studier.

Teknikcollege är samverkan som ger dig en naturlig närhet till regionens näringsliv. Tillsammans erbjuder Teknikcollege dig utbildningar inom teknik och industri, som matchar företagens framtida behov av medarbetare. Teknikcollege Södra Vätterbygden är ett samarbete mellan kommunerna Jönköping, Vaggeryd, Habo och Mullsjö

Gymnasieskolor och program som ingår i Teknikcollege Södra Vätterbygden:

Bäckadalsgymnasiet, El- och energiprogrammet (inriktning automation)länk till annan webbplats

Bäckadalsgymnasiet, Industritekniska programmetlänk till annan webbplats

Bäckadalsgymnasiet, Teknikprogrammetlänk till annan webbplats

Erik Dahlbergsgymnasiet, Teknikprogrammetlänk till annan webbplats

Fenix Kultur- och kunskapscentrum, Industritekniska programmetlänk till annan webbplats

Fenix Kultur- och kunskapscentrum, Teknikprogrammetlänk till annan webbplats